Nie jedz z żalem! Jakie jest 10 najlepszych potraw w Japonii, które jadłeś?
W Japonii zazwyczaj wszyscy jedzą co? Być może można odpowiedzieć na ramen wołowiny, restauracja sushi, sashimi takie, naturalne jest to rzeczywiście symboliczne jedzenie Japonii, że oprócz tego, co inne jedzenie w Japonii, następujące podsumujemy niektóre z symbolicznych żywności w Japonii!
1 mięso hamburgerowe
Japoński styl smażone kotlety wieprzowe świeże i chrupiące, stosunkowo proste do wykonania, może być podjęta z białym ryżem, warzyw i owoców, bogate w składniki odżywcze, powszechnie kochany przez dzieci i młodzież. Można też dodać ryż z curry, co od razu podnosi jego smakowitość!
2 kulki ośmiornicy
Uwierz, że ten duży facet niewątpliwie wie bardzo dobrze, obecnie chińska ulica może również często zobaczyć. Japoński styl takoyaki jest daniem domowym, a jego kluczowymi składnikami są mąka o niskiej zawartości glutenu, proszek do pieczenia włosów oraz jajka. Smażone kulki ośmiornicy można również posypać algami, mięsem bonito i cebulą.
3 Zimne soba
Soba jest również bardzo popularnym daniem w Japonii, a zimna miska zimnej soba w letnim upale to z pewnością przysmak.
4 trójkątne kulki ryżowe
Trójkątny ryż piłka jest klasycznym japońskim jedzeniem, każdy może dodać przyprawy według własnych preferencji, ale także zgodnie z ich preferencjami w różnych stylach trójkątnego ryżu piłkę, i bardzo wygodne do wniesienia.
5Japoński ryż curry
Ryż curry w stylu japońskim przyrządza się mieszając biały ryż z ostrym sosem curry i dodając świeże jajko. W przypadku jedzenia go, surowe jajko miesza się z gorącym ryżem curry, co jest nie tylko kolorowe, ale także zwiększa zawartość składników odżywczych.
6Styl japoński Gorący garnek z wołowiną Chaoshan
Japoński styl Chaoshan wołowiny gorący garnek jest przysmakiem z wołowiny i jagnięciny ze słodyczą białego cukru i słonością sosu sojowego, i jest zwykle spożywany z zieloną cebulką, wodnistym tofu i rozdrobnionym konnyaku w mieszaninie surowych jaj jako przyprawa do zanurzenia. Ty jesteś także sprawnie dodawać świeży makaron wraz z świeżą polewką po wszystkie jeść i cieszyć się kościsty rosół znowu.
7Japońskie naleśniki
Japoński omlet ryżowy to danie przygotowywane w domu, którego głównymi składnikami są świeże krewetki, okrągła cebula, zimny ryż, surowe jajko, sos sałatkowy i pomidory. Jest to bardzo popularne danie w Japonii, łatwe do zrobienia i bardzo smaczne.
8 Udon
Jest to jeden z najbardziej japońskich świeżych makaronów, i jest jednym z trzech najpopularniejszych świeżych makaronów w Japonii, obok soba i makaronu z liści zielonej herbaty.
9Japońskie ziemniaki gotowane wieprzowina
Ziemniaki to klasyczny japoński gulasz przyrządzany w żeliwnym garnku. Podczas duszenia w garnku gotuje się na parze i smaży delikatną wołowinę, następnie dodaje się do niej okrągłą cebulę, konnyaku, ziemniaki i czerwone korzenie, a po ugotowaniu można go podawać z białym ryżem. Można go również zabrać ze sobą w lunch boxie, więc jest dobry zarówno na ciepło, jak i na zimno.
10 szaszłyków japońskich
Jedzenie podawane na szaszłykach jest bardzo kolorowe, w tym surowa wieprzowina, wątroba wieprzowa i żołądki kurczaka, ale organy wewnętrzne są zazwyczaj kluczowym składnikiem szaszłyków w stylu japońskim. Jeśli lubisz tradycyjne smaki, możesz wybrać szaszłyki z piersi kurczaka i zielonej cebulki lub polędwicy wołowej.
Related Links
Komentarze